Jajecznica z cukinią, pietruszką i szczypiorkiem
2 jajka
pół cukini
trochę masła
natka pietruszki
szczypiorek
świeży imbir
pieprz
sól
Na roztopione masło na patelni wrzucamy pokrojoną w paski cukinię (nieobraną, ale umytą, w skórce jest wiele witamin). Dodajemy drobno siekany albo starty imbir, podsmażamy od miękkości cukini.
Wbijamy jajka, wrzucamy szczypiorek, przyprawiamy pieprzem i solą, na sam koniec wrzucamy drobno pokrojoną pietruszkę.
Świetne danie dla wegetarian i nie tylko.
Odżywcze, pełne witamin, nadaje się na lekkie ranne, wakacyjne śniadanie :)
Super jajecznica, na pewno ją zrobię. Czekam na jak najwięcej twoich przepisów, by jeść smacznie, lekko i zdrowo. :D Myślę, że jak tak zacznę dobrze jeść, to schudnę co nieco. ;)
OdpowiedzUsuń