Nie wyrażam zgody na kopiowanie, rozpowszechnianie, przetwarzanie ani jakiekolwiek inne używanie zdjęć, treści, elementów graficznych z mojego bloga.

poniedziałek, 18 lipca 2011

Jajecznica z cukinią

Jajecznica z cukinią, pietruszką i szczypiorkiem


2 jajka
pół cukini
trochę masła
natka pietruszki
szczypiorek
świeży imbir
pieprz
sól

Na roztopione masło na patelni wrzucamy pokrojoną w paski cukinię (nieobraną, ale umytą, w skórce jest wiele witamin). Dodajemy drobno siekany albo starty imbir, podsmażamy od miękkości cukini.
Wbijamy jajka, wrzucamy szczypiorek, przyprawiamy pieprzem i solą, na sam koniec wrzucamy drobno pokrojoną pietruszkę.

Świetne danie dla wegetarian i nie tylko. 
Odżywcze, pełne witamin, nadaje się na lekkie ranne, wakacyjne śniadanie :)

1 komentarz:

  1. Super jajecznica, na pewno ją zrobię. Czekam na jak najwięcej twoich przepisów, by jeść smacznie, lekko i zdrowo. :D Myślę, że jak tak zacznę dobrze jeść, to schudnę co nieco. ;)

    OdpowiedzUsuń