Przepis pochodzi z tego bloga
* 1,5 szkl tartej marchewki
* 0,5 szkl płatków owsianych
*0,5 szkl otrąb pszennych i zarodków pszennych
* 0,5 szkl brązowego cukru
* 3 jajka
* 3 łyżki oliwy z oliwek
* 0,5 szkl mleka
* garść daktyli, posiekanych
* łyżeczka proszku do pieczenia
* łyżeczka cynamonu
* 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej
* niepełna łyżeczka soli
* 0,5 szkl płatków owsianych
*0,5 szkl otrąb pszennych i zarodków pszennych
* 0,5 szkl brązowego cukru
* 3 jajka
* 3 łyżki oliwy z oliwek
* 0,5 szkl mleka
* garść daktyli, posiekanych
* łyżeczka proszku do pieczenia
* łyżeczka cynamonu
* 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej
* niepełna łyżeczka soli
Składniki na średnią keksówkę.
W jednej misce wymieszaj płatki, otręby, proszek do pieczenia, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
W drugiej misce zmiksuj jaja, mleko, cukier i oliwę. Dodaj marchew i daktyle. Przelej do suchych i wymieszaj.
Masę przelej do keksówki i piecz 30-40 minut w 170 stopniach.
Ciasto jest smaczne, ale zdecydowanie wolę ciasta marchewkowe na bananach - wegańskie o wiele bardziej mi pasuje.
To ciasto dla fanów rzeczy typowo ciemnych i razowych, smakuje trochę jak chlebek, ale dzięki dużej zawartości błonnika jest bardzo zdrowe!
o ja BOSKI Blog !
OdpowiedzUsuńOstatnio szukalam roznych zdrowych rzeczy bo jestem na diecie !! :)
OBSERWUJE na 100% ;)
Zapraszam do siebie ;)
Zostałaś nominowana do ONE LOVELY BLOG AWARD. :) Zapraszam na bloga po informacje: http://refleksjepewnejwiedzmy.blogspot.com/2011/07/one-lovely-blog-award.html
OdpowiedzUsuń