FASOLOWE CIASTO CZEKOLADOWE
z diety South Beach
Przepis na blaszkę kwadratową 20x20
SKŁADNIKI:
puszka czerwonej fasoli (opłukanej) - bez cukru w składzie
4 jajka
2 łyżki oliwy
ok. 2/3 szklanki fruktozy lub słodzika w pudrze
łyżka czubata mleka odtłuszczonego w proszku
łyżka naturalnego jogurtu
łyżka zmielonych orzechów włoskich
3 łyżki kakao odtłuszczonego (np. Wedel, Wawel ok 10-12% tłuszczu)
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka olejku waniliowego
kawałki pokruszonej czekolady
płatki migdałów do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Składniki mieszany mikserem, na koniec wsypujemy kawałki czekolady.
Całość przelewamy do blachy wyłożonej papierem bądź silikonowej.
Posypujemy płatkami migdałów z wierzchu.
Pieczemy ok 30-40min.
Do ciasta można dodać dowolne dodatki typu żurawina, rodzynki, daktyle, figi etc.
Wychodzi pyszne, czekoladowe i mokre.
Nie czuć fasoli- nie potrzeba tuczącej mąki!
POLECAM :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz