Zapraszam na :
Mój przepis na zdrowsze naleśniki :
łyżka mąki pszennej
łyżka mąki pszennej razowej
łyżka srobi kukurydzianej
łyżka mąki kukurydzianej
jedno jajko
szklanka mleka
Wychodzi ok 10 naleśników
Naleśniki smażę na niewielkiej ilości oleju albo na sucho na teflonie
Moje składniki są proste, serek zmieszany z fruktozą i truskawki.
Zimą uwielbiam naleśniki z serkiem i cynamonem!
Układamy i zawijamy!
Szybko, smacznie i naprawdę zdrowo!
Smacznego!
wyglądają przepysznie♥
OdpowiedzUsuńmmmmm, ale kusisz ;-)
OdpowiedzUsuńPychota! Ale bym takie zjadła teraz ;)
OdpowiedzUsuńJa mam taki mały patent na smażenie naleśników, dzięki temu wychodzą bardzo cienkie. Za każdym razem smaruję patelnię za pomocą gąbki do mycia naczyń odrobiną masła. Naleśniki wychodzą cienkie i nie są tłuste.
OdpowiedzUsuńA gdzie kupujesz taki naturalny serek homogenizowany 0 % tłuszczu? Też bym taki chciała ;) Jest drogi?
A jak robisz takie nadzienie cynamonowe? Po prostu serek+cynamon?
Fajny pomysł z tą gąbeczką :)
OdpowiedzUsuńNadzienie cynamonowe właśnie tak, można dodać jeszcze rodzynki.
A serek kupuję w marketach typu Carrefour czy Piotr i Paweł, w ogóle nie odbiega w smaku od zwykłego z tłuszczem ;)