Taki lunch jak podam poniżej wcinam jako drugie śniadanie, można zabrać do pracy :)
Nadają się na imprezę, nadają na śniadanie :)
Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki
2 jajka
3 duże pieczarki
połowę małej cebulki
pieprz, sól
odrobina masła
Jaja gotujemy na twardo, pozostawiamy do ostygnięcia.
Pieczarki tarkujemy, cebulkę kroimy w kosteczkę, wrzucamy to na patelnię z niewielką ilością masła, przyprawiamy solą i cebulą, podduszamy. Zostawiamy do przestygnięcia.
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtko które łączymy z farszem pieczarkowym i całością faszerujemy jajko.
Można dodać dowolne przyprawy.
Lubię też w wersji - żółtko, szynka w kostkę i groszek zielony, może trochę jogurtu i majonezu light do tego, nie trzeba nic studzić :)
Jajka wcinam same zagryzając czerwoną papryką. Znakomicie się komponują :)
Jajka wcinam same zagryzając czerwoną papryką. Znakomicie się komponują :)
uwielbiam takie jaja faszerowane :) tylko zamiast cebulki dodaję pietruszkę :)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńmm pycha :)
OdpowiedzUsuń