Nie wyrażam zgody na kopiowanie, rozpowszechnianie, przetwarzanie ani jakiekolwiek inne używanie zdjęć, treści, elementów graficznych z mojego bloga.

środa, 15 czerwca 2011

Makaron w sosie serowo-czosnkowym z kolendrą


Składniki:

150 gram szynki drobiowej
100 gram suchego makaronu pełnoziarnistego lub razowego
pół dużej papryki
średnia marchewka
średnia pietruszka
mała cebula
pół opakowania serka Turek Figura
ząbek czosnku
szczypta kolendry

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej się wody, gotować 10 min. Odcedzone
warzywa dodać do ugotowanego makaronu, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, wymieszać z
serkiem z czosnkiem i kolendrą. Doprawić ewentualnie pieprzem i solą.


PS: Niekiedy z braku czasu robię uproszczoną wersję - szynka, cebula na małej ilości masła, do tego dużo jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, trochę kolendry, wymieszać to wszystko z makaronem i obiad w pół godziny :)


4 komentarze:

  1. ale narobiłaś mi ochoty na makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz ciekawe przepisy na blogu - jakbyś nie miała nic przeciwko przepisałabym sobie kilka do mojego zeszytu z przepisami.
    Dodaję do obserwowanych i zapraszam do mnie :))

    OdpowiedzUsuń