Nie wyrażam zgody na kopiowanie, rozpowszechnianie, przetwarzanie ani jakiekolwiek inne używanie zdjęć, treści, elementów graficznych z mojego bloga.

niedziela, 6 stycznia 2013

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem brązowym

Papryka faszerowana mięsem mielonym i brązowym



Składniki (2 osoby):
dwie spore papryki
ok. 150-200gram mielonego mięsa
pół średniej cukinii
2-3 pieczarki
ok. 80 gram brązowego ugotowanego ryżu
jogurt naturalny śmietankowy ewentualnie grecki
mozarella
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, tymianek, cząber


Przepis:

Papryki odcinamy u góry jak na zdjęciu, wydrążamy. Mięsko z niewielką ilością oliwy podsmażamy na patelni (nasz nowy nabytek -ceramiczna-miodzio!), dorzucamy pokrojoną cukinię, pieczarki, przyprawiamy, mieszamy na koniec wszystko z ryżem oraz z jogurtem i napełniamy pieczarki.
Posypujemy obficie na górze mozarellą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15-20min.


1 komentarz:

  1. uwielbiam faszerowaną paprykę, spróbuję tego przepisu, wygląda genialnie:)

    OdpowiedzUsuń