Tagiatelle z szynką, oliwkami i suszonymi pomidorami
czyli nic innego jak Tagiatelle Molto Bene w domowej, ulepszonej i zdrowszej wersji ;)
Składniki (2 porcje):
ok. 200 gram makaronu tagiatelle pełnoziarnistego albo orkiszowego
ok. 10 plasterków wędliny drobiowej
kilka oliwek
kilka suszonych pomidorów (najlepiej nie w oliwie)
główka czosnku
oliwa z oliwek
pół małego jogurtu naturalnego o smaku śmietankowym lub greckiego
przyprawy: zioła prowansalskie, tymianek, pieprz, sól
Przygotowanie
Szynkę pokrojoną w kostkę dusimy na oliwie z oliwek, dorzucamy oliwki i pomidory suszone, przyprawiamy i dorzucamy jogurt, chwilę mieszamy i dorzucamy ugotowany makaron.
Dekorujemy rucolą.
Pyszne, szybkie i bardzo sycące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz