Zielona sałatka makaronowa z mozarellą, ogórkiem, cukinią i awokado
Składniki (2 porcje):
70 gram makaronu tricolore (może być inny -razowy czy pełnoziarnisty)
kostka białej mozarelli
pół małej cukinii
1/3 długiego ogórka
pół dojrzałego awokado
dowolna oliwa
przyprawy - u mnie zioła do sałatek kamis
Makaron gotujemy al dente. Lubię ten trzy kolorowy bo smakuje tak po domowego. Mozarellę, ogórka i awokado kroimy w kostkę (można awokado skropić sokiem z cytryny, żeby nie straciło koloru). Wszystkie składniki mieszamy, skrapiamy oliwą, przyprawiamy wedle smaku (ja nie używam soli, tylko ziół do sałatek).
Uwagi:
Sałatka jest pyszna, sycąca i kremowa, ma łagodny smak i świetnie nadaje się do pracy. Ja właśnie taką porcję biorę jako jeden posiłek.
Sałatka jest pyszna, sycąca i kremowa, ma łagodny smak i świetnie nadaje się do pracy. Ja właśnie taką porcję biorę jako jeden posiłek.
o matko co za pyszności :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ;d